diumenge, 9 de novembre del 2008

El PSC de Mataró comença el procés del III Congrés proposant un debat obert

El Congrés definirà les idees i propostes polítiques pels propers quatre anys i escollirà les persones que ho hauran de tirar endavant.

Divendres a la tarda el PSC de Mataró va presentar la Ponència Marc del III Congrés. Amb aquesta sessió de treball oberta al públic el PSC de Mataró va començar el procés d debats oberts entorn a la ponència que clourà el proper dia 29 de novembre amb la celebració del III Congrés del PSC Mataró.

Joan Antoni Baron, alcalde de Mataró, va obrir l’acte recalcant que “aquest és un congrés molt important: estem en moments claus i volem un debat obert, clar i català, que exposem com tenim la ciutat i com la volem tenir i com hi volem viure, cal que anem al fons de les coses i que posem sobre la taula moltes idees, que puguem treure tot el que tenim al pap. Així és com ens agrada fer les coses als socialistes, amb llibertat, contrastant idees, discutint-les i generant propostes”.

“Aquest és el congrés de la gent que sap on va” va dir Baron. “ La gent treballadora, que tira endavant la seva família, el seu negoci, que té il·lusions i que també pateix i té neguits. Però que és gent que sap on va i que viu en una ciutat que sap on va. I aquesta gent, nosaltres mateixos, hem de plasmar en aquest debat què volem per nosaltres i per la ciutat.”

Baron reclama la política: “hem de parlar de política. Política en majúscules. La política que ens serveix per canviar les coses, per anar més lluny i per millorar la qualitat de vida i la ciutat, que és el lloc on passen les nostres vides”. Joan Antoni Baron vol avisar de l’actitud dels partits de l’oposició: “estem vivint massa exemples de com no s’ha de fer la política, del tot s’hi val, de la desinformació i la manipulació de la realitat i a l’hora de la veritat, en el Ple, no es treu el tema perquè, lògicament, saben de sobres que no s’aguanta per enlloc”.

Ramon Bassas, primer secretari del PSC de Mataró, va presentar les idees principals de la ponència marc, va explicar el calendari de debats i el procés de participació i va animar a tothom a “ dir la seva: és el moment necessari i idoni per encara el debat i anar a totes”. “Un Congrés serveix per trobar-nos, debatre sobre el què cal fer, escollir qui ho ha de fer i definir com fer-ho. És un moment molt important” va assenyalar Bassas.

Per Ramon Bassas “aquest debat no s’ha de fer des d’un despatx, l’hem de fer a peu de carrer amb la gent que fa la ciutat”. Bassas proposa un debat obert: “volem que aquest sigui un procés obert i que hi participin els principals agents socials, econòmics i culturals de la ciutat. És així com podem generar millors idees, més optimisme i les complicitats necessàries per encarar els canvis”.

“ El PSC és el partit del canvi i de la gent. Ho ha estat sempre. El canvi per anar a més, per millorar qualitat de vida i per millorar la ciutat on vivim. Això és el que volem que la ponència expressi i que sigui resultat d’un debat obert i participatiu. D’un debat de complicitats” ha dit Bassas.