dissabte, 29 de novembre del 2008

El debat en marxa.





Joan Antoni Baron esperona al debat de les idees per a configurar unes propostes per una ciutat que sap el que vol i que sap on va.

Els socialistes de Mataró han iniciat el matí del dissabte 29 de novembre, als locals de l’aula de teatre del Monumental el III congrés amb l’objectiu d’encetar el debat per definir i acordar el projecte pels propers quatre anys i escollir les persones que l’hauran de tirar endavant.

Joan Antoni Baron, alcalde de Mataró, ha parlat de la necessitat, en els moments que estem vivint, de pendre decisons: “ decisions valentes, estratègiques i ambicioses per la ciutat”. I així es reflecteix en la proposta de pressupost pel 2009, “ un pressupost de 235 milions d’euros amb unes priorotats molt clares: ocupació, suport a les empreses, habitatges i equipaments educatius”.

Per Baron, en aquest moment clau , “de cruïlla de camins, cal situar definitivament la ciutat dins l’àmbit metropolità, que és l’àmbit de les oportunitats, apostar també per la comarca i potenciar el paper de Mataró com a capital, fer projectes ambiciosos i innovadors, que en aquesta cruïlla ens permetin agafar el camí del futur i no el camí de no retorn”.

La política hi juga un paper molt important. “Els socialistes creiem en un projecte de ciutat i de govern que es basi en la proximitat, en la complicitat i conectat socialment amb la gent que fa la ciutat. Una acció política que s’ha de fer des de la humilitat, el treball i el compromís. Un projecte útil per la gent i per la ciutat” ha dit Baron.

Consol Prados, diputada al Parlament de Catalunya i Secretaria Nacional de Immigració del PSC, ha destacat que ara més que mai cal reivindicar el paper de la política: “ els problemes i els reptes actuals els hem d’afrontar i superar amb la política, estar al servei de la ciutat i de la gent i buscar solucions”.

Prados afirma que “ la política ha de ser la gestió dels interessos diversos en benefici del bé comú i alhora l’acció a partir d’un seguit de valors com ara la creativitat, la imaginació, crear un relat i ser capaços de compartir-lo i emocionar amb un projecte engrescador de ciutat. És el moment de la política”.

Santi Fontbona, primer secretari dels socialistes del Maresme, ha recordat el paper d’eix vertrebrador que ha tingut el PSC de Mataró per a la resta de la comarca. “ En aquest Congrés cal parlar dels nous temps i tenir propostes per encarar-los. I cal escollir una nova executiva que haurà de treballar per tirar endavant el projecte polític que heu decidit”. Fontbona ha recordat també que “ aquest nou projecte ha d’arribar a als ciutadans i guanyar la confiança de la majoria en les eleccions municipals del 2011”.

Les Joventuts Socialistes, en paraules del primer secretari de Mataró, Javier Naya, ha fet públic un cop més el seu compromís amb el PSC per “encarar aquests moments apasionants i avançar cap a la ciutat d’oportunitats, per tothom i també pels joves”.

El Congrés, el debat, està en marxa.