dilluns, 1 de desembre del 2008

Ramon Bassas reelegit primer secretari dels socialistes de Mataró


Els socialistes proposen, entre d’altres, enfortir la capitalitat de Mataró, potenciar les sectorials del partit com espai de debat amb les entitats o designar un responsable a cada una de les seccions electorals de la ciutat


Els socialistes de Mataró han conclòs el III Congrés ( celebrat dissabte 29 de novembre, al Teatre Monumental) havent acordat les idees principals per a l’acció política pels propers quatre any i havent escollit un primer secretari i una nova comissió executiva que hauran de portar a terme ho acordat en el Congrés.


La ponència del PSC de Mataró parla de la ciutat i del projecte dels socialistes per la ciutat. Un projecte fet amb la participació dels agents socials, culturals i econòmics de la ciutat i que parla de cohesió i competitivitat: els dos grans factors que han de permetre a la ciutat oferir qualitat de vida i oportunitats. El Congrés també va aprovar demanar que una de les futures escoles de la ciutat porti el nom de Francesc Ferrer i Guàrdia, fundador de l’Escola Moderna, que el 2009 serà el centenari del seu afusellament.


Ramon Bassas va ser elegit de nou primer secretari dels socialistes mataronins amb aproximadament el 70% dels vots. El Congrés també ha acordat per a la nova comissió executiva noves àrees de treball: la família ( atendre la demanda de respostes per a les famílies) i la nova ciutadania. També com a novetat, el Congrés ha acordat la figura d’una vicepresidenta del PSC Mataró, que serà Consol Prados.


Bassas considera que “ tenim un nou equip amb uns reptes molt importants damunt la taula. Però és un equip preparat i amb moltes ganes i molta passió”. “ Ara toca fer passos endavant molt importants, respondre a les exigències mostrades i respondre a la realitat actual: superar la crisi i enfortir la ciutat” ha dit Ramon Bassas.

El primer secretari ha defensat la voluntat de que el PSC tingui veu pròpia i que a la vegada recolzi la feina del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Mataró: “La nostra feina també ha de servir per enfortir el projecte de Joan Antoni Baron a l’Ajuntament, un projecte basat en la proximitat, que busca fer acords estratègics de futur, que propicia més participació de la societat civil, que reforça el paper de Mataró com a capitalitat que té molt clar, i practica, el relleu generacional al capdavant dels que han de portar dia a dia la ciutat”. Per Bassas, d’aquest Congrés en surt un PSC “amb veu pròpia que escolta, debat, proposa i porta el pas dels canvis que la ciutat ha de viure”.


La nova comissió executiva del PSC Mataró: President, Remigi Herrero; Vicepresidenta, Consol Prados; Primer Secretari, Ramon Bassas; Secretaria d’Organització, Montse López; Secretari d’Acció Territorial, Carlos Fernández; Secretari d’Acció Sectorial i gent Gran, Francesc Melero; Secretari d’Estudis, Jaume Puig; Secretària de la Dona, Glòria Figuerola; Secretari de Ciutadania, Mohamed Belkaid; Secretària de Formació, Carme Maltas; Secretari de Política Municipal, Juan Sabán; Secretari de Comunicació, Ivan Pera; Secretari de Dinamització, Xesco Gomar; Secretaria d’Acció Institucional, Glòria Battestini; Secretaria de la Família, Marian Corrales; Secretari de Planificació i Anàlisi, Marc de San Pedro; Secretària de Relacions Sindicals, Mª Àngels Ruiz; Secretari Adjunt a Organització, Fermí Manchado; Secretari d’Acció a la Xarxa i representant de les JSC, Javier Naya.